High School Canada: Live Your Own Movie Dream


Als je aan High School denkt, schieten er vast allerlei beelden door je hoofd van gele schoolbussen, cheerleaders, buitenschoolse activiteiten zoals voetbal, drama en musical en natuurlijk Amerika. Maar wist je dat High Schools in Canada eigenlijk heel erg veel op die van Amerika lijken? Maak je maar vast klaar voor prom, graduation en Halloween!

Stel je eigen vakkenpakket samen!

Met maar liefst 85 High Schools in Nova Scotia, Canada, is er altijd wel een school die aansluit op jouw persoonlijke wensen. Dankzij het goed georganiseerde lessysteem is het les- en schoolniveau vergelijkbaar met Nederland en kan je (naast Engels) je eigen vakkenpakket samenstellen. Zo kun je kiezen uit leuke vakken als Drama, Food Sciences en Yoga. Wil jij graag de nieuwe High School musicalster worden? Speel jij hockey op hoog niveau of ben je geïnteresseerd in een vak als Oceanologie? Wat jouw High School plannen ook zijn, we can make it happen!

"Ik heb gekozen voor de vakken Yoga, Digital Arts, Accountancy en Music. Niet alleen de vakken zijn anders dan in Nederland, ook het schoolleven zelf. Eenmaal op school hoor je in het begin van de les via de luidsprekers het volkslied in de klas. Iedereen staat dan op en is stil. De eerste keer dat ik dat meemaakte wist ik niet wat er aan de hand was. Ik denk niet dat in Nederland de kinderen allemaal zo gehoorzaam en stil zouden zijn in de klassen als ze een volkslied zouden afspelen. Hier is dat heel normaal." - Noëlle As

Meer weten over het High School leven in Canada? Bekijk dan deze testimonials!

Canada vs. Amerika

Dankzij de media heb je waarschijnlijk een beter beeld van het High School leven in Amerika dan in Canada. Maar in hoeverre lijken deze landen nu op elkaar?

  • De Canadezen vieren net als de Amerikanen Halloween en Thanksgiving, maar de Canadezen vieren Thanksgiving net een maandje eerder.
  • En anders dan je zou denken komen hotties als Ryan Gosling, Ryan Reynolds en Justin Bieber niet uit Amerika, maar uit het mooie Canada!
  • Mike Ross en Harvey Specter nemen de advocatenwereld in New York over in de serie Suits, maar deze serie is eigenlijk opgenomen in Toronto. 
  • Net als in Amerika doe je na school veel buitenschoolse activiteiten, maar in Canada zijn activiteiten als zeilen en ijshockey heel erg populair.
  • In Canada kies je in één semester vier vakken die je zelf mag kiezen. Dat is vergelijkbaar met Amerika, maar het onderwijssysteem in Canada is van een veel betere kwaliteit en niveau, waardoor je op hetzelfde niveau les krijgt als in Nederland. 
  • Mede daardoor hoef jij geen schooljaar weg te gooien wanneer je naar een High School in Canada gaat. Ga je komende zomer bijvoorbeeld naar havo 4? Dan kan jij jouw eerste semester havo 4 gewoon in Canada volgen! 

Ben je benieuwd naar nog meer voordelen? Lees vier andere redenen waarom je voor een High School in Canada moet kiezen!

Canada heeft dus meer te bieden dan je in eerste instantie zou denken! Welke High School droom zich ook in je hoofd afspeelt, in Nova Scotia you can live your own High School movie dream! 

Meer info over het High School programma in Canada? Bekijk de mogelijkheden voor High School in Canada.